Design district   -  Ambienta 2016.

Prvi puta u svojoj povijesti Ambienta je imala izlagačku cjelinu posvećenu isključivo dizajnu koju su uz financijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede osmislili i realizirali hrvatski proizvođači namještaja.

Design district je izlagačka cjelina Ambiente koja je posjetiocima prikazala ultimativna dizajnerska dostignuća u industriji namještaja. Moderna kretanja u uređenju interijera podrazumijevaju novosti i poboljšanja koji korisnicima oplemenjuju prostor, kreću se prema ekologiji i očuvanju životnog okoliša, te dozvoljavaju „izlete“ u miješanju stilova s ciljem stvaranja ugodnog prostora za život i rad. Kao odgovor na to, izlagači su prikazali paletu proizvoda, od kojih je dio nagrađivan prestižnim svjetskim nagradama za dizajn, a sve u želji podizanja kvalitete života u prostorima u kojima boravimo. Novi koncepti i stremljenja svjetskih brendova kroz približavanje ekskluzivnih ambijenata koji su sada dostupni i na hrvatskom tržištu posjetiocima pružaju potpuni pregled ponude u industriji namještaja i pratećim industrijama uređenja interijera.

U Design districtu izlagali su: A1 format, Dizz concept, Slavonija DI, Kuhinje Knapić, Teding, In color, ERA, Galeković dizajn, Duplić i Duplić, Cedrus, Sven namještaj, Admiral - Batrina, Tapetarija Franjić, Naprijed iz Sinja, Eduro, Buba interijeri i dizajnerica Tea Janković.