Dizajnom do branda 2010.

Prvi primjer suradnje većeg broja drvoprerađivačkih poduzeća sa znanstvenom institucijom, Arhitektonskim fakultetom, Studijem za dizajn, na projektu «Dizajnom do branda» imao je za rezultat proizvode iznimne dizajnerske vrijednosti. Poduzeća uključena u Projekt na taj način dala su svoj doprinos jačanju branda proizvodnje namještaja naše zemlje.

Mladi dizajneri  spremno su odgovorili na izazov različitosti domaćih proizvođača namještaja i sukladno njihovim uputama, izradili čitav niz ideja za proizvode koji se  po svojoj izuzetnoj  vrijednosti mogu pojaviti  na  svjetskim izložbama dizajna. Neposrednost i  hrabrost mladih ljudi stopila se sa čvrstim stavovima i iskustvenim znanjem predstavnika proizvođača namještaja. i nastao je čudesan spoj imaginacije i stvarnosti, dizajna i proizvoda, svježine i punog drva.

Prototipovi su prikazani na Ambienti 2010. godine, a dio njih se i danas nalazi u standardnim programima hrvatskih namještajaca.

 

Svatko tko je imalo sumnjao u mogućnost suradnje dizajnera,  institucija i domaćih proizvođača namještaja pred ovim svijetlim primjerom ostao je bez argumenata. Čitav niz uporabnih proizvoda od kuhinja, blagovaonica, dječjih soba, unutrašnjih i vanjskih vrata, tv kompozicija, ali i novih proizvoda poput «otoka za rad, druženje ili samoću» pokazuje da u našoj zemlji postoji snaga za stvaranje branda dizajnerskog namještaja i pozicioniranje Republike Hrvatske u sam vrh dizajerskih velesila.